A jucat rolul principal în filmul „Ford v Ferrari”, iar acum, acest GT40 urmează să fie vândut la licitație!

85

Eroul filmului „Ford v Ferrari”, un Ford GT40 finisat în culoarea albastră a caroseriei, va fi scos la vânzare de casa americană de licitații Mecum.

Copia legendarului bolid câștigător al cursei „24 hours of Le Mans”, care în film este condus de personajul Ken Miles, rol jucat de Christian Bale, își va găsi un nou proprietar în luna ianuarie a anului 2020.

Replica legendarului Ford GT40 a fost construită de ateliarul californian Superformance. Odată ce au aflat de faptul că 20th Century Fox planifică filmarea acestui lung metraj, reprezentanții atelierului au prezentat producătorilor acest exemplar al modelului, care le-a plăcut într-atât de mult cineaștilor, încât aceștia au decis să-i ofere rolul principal.

La exterior, creația celor de la Superformance repetă cu exactitate modelul de curse din anul 1966. Inginerii și designerii companiei au reprodus culorile caroseriei, au obținut o asemănare de 100% a geamurilor și design a jantelor. Un puct aparte cu care se mândresc deosebit de mult reprezentanții Superformance este interiorul. Acolo unde fiecare detaliu a fost lucrat minuțios. Tapițeria, scaunele sport cu ațe de argint, comutatoarele, volanul marca Motolita, ceasurile cu design clasic pregătite de Smiths Instruments, maneta cutiei de viteze, toate aceste elemente sunt exact la fel ca și cele folosite acum jumătate de secol pe bolidul americanilor.

Din punct de vedere tehnic, replica celebrului GT40 diferă mult de vehiculul original. În locul motorului original V8 de 7.0 litri volum, inginerii au instalat unitatea V8 Roush 427IR capabilă să dezvolte peste 600 CP! Transmisia originală reprezentată de o cutie mecanică cu patru trepte a fost înlocuită cu una mecanică cu cinci rapoarte marca RBT/ZF.

Șasiul la fel este unul modern, folosește o suspensie independentă cu arcuri H&R și amortizoare Bilstein. Sistemul de frânare a fost pregătit de compania Wilwood.

NICIUN COMENTARIU