Un șofer din Marea Britanie care și-a achiziționat un Mercedes-Benz E-Class Cabriolet, a primit despăgubiri de la producătorul german, pentru faptul că tapițeria de pe scaune nu era 100% din piele naturală!

Unul din cele mai apreciate lucruri la modelel Mercedes este anume interiorul. Acel care îți oferp confortul și o calitate premium a materialelor pe care nu o găsești la alți producători. Dar oare e totul într-atât de frumos și limpede?

Din cauza normelor de ecologie și costurilor mari, producătorii premium aleg să trișeje un pic și să combine pielea naturală cu materiale sintetice. Asta, a aflat-o pe pielea lui britanicul, Kerry Costello, care își cumpăra-se un E300 Cabriolet de la o reprezentanță din Anglia. Masina, pe care a plătit 35.000 de lire sterline, nu era nouă, iar bordul indica aproximativ 30.000 de kilometri rulați.

Printre dotările decapotabilei se numpra și un salon tapițat cu piele neagră, în privința căreia bărbatul a avut unele îndoieli. Citise între timp și un articol în presă, unde se povestea despre un proprietar de Mercedes care a dus o mostră de tapițerie la laborator, iar analizele au scos demonstrat că pilea avea în compoziția sa unele materiale plastice.

Costello i-a întrebat pe cei de la reprezentanța Mercedes-Benz dacă într-adevăr scaunele din mașina lui sunt din piele reală, însă în lipsa unui răspuns s-a adresat direct instituției ombudsmanului din UK care mediază diferite cauze dintre clienți și producătorii de automobile.

La scurt timp, reprezentanții constructorului german de automobile au recunoscut încă odată că, pielea de pe scaune nu este 100% naturală și că este compusă din diverse materiale plastice pentru o rezistență sporită. Din moment ce britanicul nu a cumpărat vehiculul nou și implicit nu a achitat pentru această dotare, Mercedes-Benz a pretins că el nu ar avea de suferit nici un prejudiciu.

Ombudsmanul însă a fost de părerea că, clientul a fost dus în eroare de descrierea tapițeriei care era prezentată drept una din piele, nefiind specificate celelalte materiale din compoziție. Astfel, nemții au fost obligați să-i achite bărbatului despăgubiri în valoare de 850 de lire sterline.

Nu e o sumă mare, însă aceste două cazuri ar putea duce la un precedent, toți proprietarii aflați în aceeași situație putând cere în această situație despăgubiri. Iar în proporții mari, acest lucru ar putea crea probele enorme pentru cei de la Mercedes-Benz.

NICIUN COMENTARIU