Accident tragic la Ungheni! Un tânăr fără permis s-a inversat cu mașina de câteva ori. O pasageră a decedat

1738

Un accident tragic a fost înregistrat în seara zilei de ieri, 5 ianuarie, în satul Bumăta, raionul Ungheni. Impactul a avut loc la orele 19:30, la volan aflându-se un tânăr de 20 de ani, locuitor al satului Bumbăta.

Conducând un automobil de model Volvo XC90, pe traseul republican R-1 Ungheni-Chișinău, având ca pasageri pe prietena sa de 18 ani care se afla pe bancheta din față, precum și o femeie de 42 de ani și alți doi tineri de 19 ani pe bancheta din spate, ajungând în curba traseului din apropierea sat. Bumbăta, în direcția or. Ungheni, nu s-a isprăvit cu conducerea vehiculului și a derapat de pe traseu pe acostament, inversându-se de cîteva ori.

În urma accidentului rutier pasagera de 42 de ani, din cauza vătămărilor corporale primite a decedat la fața locului. Altă pasageră, a fost transportată de către SAMU Ungheni la spitalul r-nal Ungheni cu diagnoza preventivă: traumatism cranio-cerebral și comoție cerebrală, iar șoferul cu ceilalți pasageri n-au avut nevoie de îngrijiri medicale.

La fața locului s-a deplasat grupul operativ de urmărire penală împreună cu conducerea IP Ungheni. Fiind supus testului alcoolscopic conducătorul auto s-a constatat fiind absolut treaz, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool în aerul expirat.

Pe cazul dat a fost pornit un proces penal în baza elementelor infracțiunii prevăzute de art. 264 alin. (3) lit. b) Cod Penal – Încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul persoanei se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de pînă la 4 ani.

NICIUN COMENTARIU