Acest accident putea fi evitat! Un șofer de taxi a tamponat mortal o bătrână (VIDEO)

1632

Șoferii nu sunt atenți la drum, iar pietonii calcă pe unde vor și cum vor. În consecință, unii își pierd persoanele apropiate, iar alții își vor mai vedea rudele doar după gratii.

Două lucruri care puteau fi evitate și care trebuie făcute altfel.
Primul. În loc să traversezi strada în grabă, pe unde apuci, creând obstacole și situații de accident, asigură-te că o faci în locuri special amenajate, și în maximă siguranță.

Și doi. Automobilul este un factor sporit de risc. Atenția trebuie fixată doar pe condus, pe ceea ce se întâmplă în jurul tău și pe ce ai în fața mașinii. Nu la telefoane, mesaje sau hărți de navigație. Dacă ai ceva de făcut la telefon, rabdă până la semafor sau oprește pe dreapta, nu pierzi toată viața, doar câteva secunde.

Conducând cu 60 km/h, parcurgi 16.6 metri pe secundă!

Dacă pentru a răspunde la o notificare în telefon, îți distragi atenția 4-7 secunde și preferi să o faci din mers, să știi că nu ai ajuns foarte departe! Ai parcurs între 66-116 metri. Ca și distanță până la destinație, nu ai economisit foarte mult, nu ești cu mult mai aproape. Dar, dacă privim din alt unghi, este o distanță enormă și foarte mult timp pentru a reuși să vezi la timp un obstacol sau pietonul și să întreprinzi măsurile necesare pentru a evita impactul.

Cu regret însă, nici una din cele două cerințe nu au fost îndeplinite. În rezultat, o bătrână a fost lovită de un taxi, chiar pe bulevardul Decebal din Capitală în timp ce traversa neregulamentar strada. Impactul a fost prea puternic, iar femeia a decedat pe loc…

Acum șoferul riscă până la 7 ani de închisoare.

Șoferul ar fi încercat să frâneze de mai multe ori, totuși, în urma loviturii bătrâna a decedat pe loc. Urmează a fi efectuată expertiza tehnică a automobilului, pentru a stabili dacă frâna era funcțională în momentul impactului.

Șoferul de 36 de ani riscă acum până la 7 ani de închisoare. Bătrâna ar fi avut între 75-80 de ani…

NICIUN COMENTARIU