Cinci ani de închisoare, pentru că a provocat intenționat un accident! (VIDEO)

18915

Șoferul unui Volkswagen Touareg care în 2015 a şicanat şi a lovit în trafic un autoturism Dacia Logan, în București, a fost condamnat la închisoare. Sentința este cu executare.

Iulian Şerban Sănducu, șoferul vinovat de accidentul în zona fântânii Mioriţa din București, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la cinci ani închisoare cu executare pentru tentativă de omor calificat.

Ca să nu-i pară viața dulce, bărbatului i-a fost suspendat dreptul de a mai conduce vreun autovehicul pentru o perioadă de alți cinci ani, după ce iese din închisoare! Autoritățile i-au confiscat chiar şi autoturismul, scrie Agerpres. De asemenea, vinovatul trebuie să plătească 14.000 de euro către 4 părţi vătămate. Până la plata acestei sume, judecătorii au pus sechestru pe o casă şi un teren care îi aparţin şoferului.

Iniţial, judecătorii Tribunalului Bucureşti, l-au achitat pe Iulian Şerban Sănducu, însă Curtea de Apel a admis apelul procurorilor şi a decis ca şoferul să primească cinci ani închisoare, decizia a rămas definitivă, scrie hotnews.ro.

Potrivit procurorilor, în 4 iulie 2015, în jurul orelor 10.15, în timp ce conducea un autoturism VW Touareg pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti, în zona Fântânii Mioriţa, pe sensul de ieşire din Bucureşti, în condiţiile unui trafic intens, Iulian Şerban Sănducu a avut un comportament şicanator şi agresiv faţă de un alt șofer – Constantin Florin, aflat într-un autoturism Dacia Logan, împreună cu părinţii săi.

Anchetatorii arată că, în momentul în care a ajuns paralel cu Dacia Logan, circulând cu o viteză de aproximativ 90 km/h, Sănducu a frânat brusc şi a virat violent în direcţia autoturismului Dacia, intrând în coliziune cu acesta în mod intenţionat.

Ca urmare a impactului, autoturismul Dacia Logan a fost proiectat spre dreapta, acroşând în traiectoria sa un alt autoturism care circula pe banda unu, apoi a traversat trotuarul, trecând la foarte mică distanţă de un pieton, a escaladat rampa de pământ ce acoperă baza piciorului podului feroviar din zonă, rămânând suspendat în imediata apropiere a acestuia.

NICIUN COMENTARIU