Două accidente cu implicarea a două microbuze, unul dintre care era cu pasageri, au avut loc în ultimele 24 de ore pe traseul Chișinău – Hâncești și Bălți-Chișinău. În urma celor două accidente, un bărbat a murit, iar un copil a ajuns la spital.

Solicitată telefonic, Mariana Bețivu, ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, a declarat pentru Autoxpert.MD că primul accident a avut loc în seara zilei de ieri, 30 mai, în jurul orei 21:40, pe traseul Chișinău-Hâncești, în apropiere de localitatea Dănceni, Ialoveni.

„Șoferul unui microbuz marca Mercedes, originar din localitatea Rusești, din motive încă necunoscute a pierdut controlul volanului, iar microbuzul a părăsit carosabilul, s-a răsturnat într-un șanț și s-a izbit violent într-o bordură de beton a unui pod ce leagă canalele de scurgere a apei.În urma impactului, șoferul microbuzului, un bărbat în vârstă de 59 de ani, a decedat pe loc”, ne-a spus Bețivu.

Cel de al doilea accident cu implicarea unui microbuz s-a produs în această dimineață, în jurul orei 09:00, pe traseul R-6, Chișinău-Bălți, în apropiere de localitatea Bănești, raionul Telenești.

Ofițerul de presă al IGP, ne-a declarat că în accident a fost implicat un microbuz de marca Mercedes care efectua cursa Chișinău-Criva.

„Șoferul microbuzului, un bărbat în vârstă de 54 de ani, pentru evitarea unui impact cu o motoretă , care intenționa să manevreze la stânga în intersecție, a intrat pe acostament și s-a răsturnat într-un șanț. În microbuz se aflau șase pasageri, unul dintre care, un minor în vârstă de 10 ani, a fost transportat la Spitalul raional Telenești cu mai multe traumatisme”, susține Bețivu.

NICIUN COMENTARIU