O șoferiță din capitală a ajuns la spital, după ce s-a izbit violent cu SUV-ul său într-un copac. Accidentul a avut loc în această după-amiază, în localitatea Olănești, din raionul Ștefan Vodă.

Mariana Bețivu, ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, a declarat telefonic pentru Autoexpert.MD că în accident a fost implicat un automobil de marca Mazda CX5, la volanul căruia se deplasa cu viteză excesivă prin localitate, o șoferiță în vârstă de 29 de ani, din capitlă.

„Din cauza vitezei excesive, aceasta a pierdut controlul volanului și ajuns cu mașina într-un copac, iar ulterior automobilul s-a proiectat în poarta unei gospodării. Accidentul a avut loc ieri, 6 aprilie în jurul orei 13:20, pe strada centrală din localitate Olănești, raionul Ștefan Vodă. În urma impactului, automobilul a fost grav avariat, iar tânăra a fost transportată cu diverse traumatisme la spitalul raional Ștefan Vodă”, a comunicat Mariana Bețivu.

Poliția din Ștefan Vodă a pornit o anchetă pe acest caz, iar conform legislației în vigoare, tânăra riscă să se aleagă cu o amendă în mărime de 1500 de lei și 6 puncte de penalizare.

Este de menționat că, potrivit unor date ale Inspectoratului Național de Patrulare, pe parcursul a 48 ore pe traseele din țară au avut loc 13 accidente rutiere, soldate cu 17 persoane traumatizate și 2 decedate. Vinovați fiind în mare parte șoferii care au condus cu viteză excesivă și fără permise de conducere. Totodată, agenții de patrulare au depistat peste 20 de șoferi în stare de ebrietate, alții circa 300 au fost documentați pentru nerespectarea limitei de viteză, iar 9 conduceau fără permis.

NICIUN COMENTARIU