(FOTO) Condițiile meteo creează accidente! Două microbuse cu pasageri s-au răsturnat în dimineața de astăzi

678

Condițiile meteorologice nefavorabile creează tot mai multe accidente pe drumurile țării! La această oră sunt înregistrate două accidente cu microbuse, șoferii cărora au pierdut controlul volanului și au deviat de pe carosabil, răsturnând vehiculele cu pasageri!

Primul caz a fost înregistrat la Dubăsari, acolo unde pe traseul Ustia-Molovata în direcția spre satul Ustia din raionul Dubăsari, microbuzul de model Mercedes s-a răsturnat. Acesta avea 17 pasageri care îi transporta la întreprinderea ICS-Nutsi International SRL.

Șoferul a pierdut controlul volanului din cauza condițiilor meteo nefavorabile și s-a inversat pe partea dreaptă a carosabilului, în canalul de scurgere a apei. Potrivit informațiilor preliminare, starea pacienților este de gravitate medie și li se acordă asistența medicală necesară.

Al doilea accident a avut loc la Hîncești. Patru persoane au ajuns la spital, după ce microbuzul cu care se deplasau a derapat de pe traseu și s-a răturnat într-un șanț de pe marginea drumului. Accidentul a avut loc în această dimineață, în jurul orei 08:00, pe traseul Leova-Hâncești.

Conform primelor informații, șoferul microbuzului în vârstă de 31 de ani, nu a ținut cont de condițiile meteorologice, a pierdut controlul volanului, iar microbuzul a derapat de pe traseu și s-a răsturnat.

Solicitată telefonic, de jurnaliștii deschide.md, ofițerul de presă al IP Hâncești, Cristina Vicol, a declarat pentru Deschide.MD că microbuzul avea la bord 19 pasageri, iar accidentul a avut loc pe segmentul de drum dintre localitățile Sărata Galbenă și Cneazevca.

„Microbuzul a derapat de pe traseu, s-a izbit într-un copac și s-a răsturnat într-un șanț. La fața locului a intervenit poliția și o ambulanță. Patru persoane, trei bărbați și o femeie, au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportați la Spitalul Raional Hâncești. Ceilalți pasageri s-au ales cu o sperietură zdravănă, dar au fost preluați de un alt microbuzși transportați la destinație”, a precizat Vicol.

Potrivit datelor Inspectoratului Național de Patrulare, în ultimele 24 de ore, pe traseele naționale au vut loc patru accidente rutiere, soldate cu 4 persoane traumatizate, iar altele trei au fost înregistrate dis-de-dimineață în capitală.

Pe teritoriul Republicii Moldova activează în regim sporit 53 de echipaje mobile și 110 inspectori de patrulare pentru eficientizarea traficului rutier şi acordarea de ajutor conducătorilor.

 

NICIUN COMENTARIU