Sistemul Autopilot al unei Tesla Model S, principalul „suspect” într-un accident fatal din California!

454

Deși este numită una dintre cele mai tehnologice și moderne de pe piața mondială, Tesla Model S este surprinsă în mai multe accidente, în care cauza impactului devine sistemul Autopilot.

Cel mai recent caz este înregistrat în California, acolo unde un Model S este investigat de autoritățile locale pe motiv că mașina ar fi trecut la culoarea roșie a semaforului, lovind din plin o Honda Civic.

În urma impactului, ambii pasageri ai Civic-ului au decedat, în timp ce pasagerii din Tesla au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicare, starea acestora fiind stabilă. Accidentul a avut loc în data de 29 decembrie în orașul Gardena.

Potrivit analizelor preliminare ale polițiștilor, Model S ar fi părăsit autostrada și a trecut în viteză pe culoarea roșie a semaforului din prima intersecție ulterioară, oamenii legii cercetând „o posibilă legătură între accident și sistemul de asistență a șoferului„.

Chiar dacă cei de la Tesla au fost avertizezat în nenumărate rânduri că sistemul Autopilot este un sistem de asistență a șoferului și nu permite șofatul autonom, unii șoferii Tesla ignoră avertismentul și rulează cu sistemul activat fără ca să fie atenți și concentrați la volan. 

Potrivit Agenției pentru Siguranța Rutieră din Statele Unite (NHTSA), cercetările autorităților vizează 12 accidente în care a fost implicată Tesla Model 3, înregistrate în luna decembrie a anului 2019.

Sistemul Autopilot a fost activat în cel puțin 3 accidente fatale care au avut loc în SUA începând cu anul 2016 până în prezent.

NICIUN COMENTARIU