Statistică alarmantă! În ultimele 48 de ore au fost înregistrate 37 de accidente rutiere

414

După ce Republica Moldova a ieșit din situația de urgență și parțial din carantică, automobilele au revenit brusc și în număr mare pe drumurile din țară. Din păcate, totodată este înregistrat și un număr mărit de accidente rutiere, iar statistica bate alarma!

Astfel, angajații Secției supraveghere transport și circulație rutieră din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pe parcursul a ultimelor 48 de ore, au documentat și înregistrat 37 de accidente rutiere, dintre care 6 accidente rutiere soldate cu 2 persoane decedate și 8 persoane traumatizate. 

În cazul accidentelor rutiere soldate doar cu pagube materiale, conducătorii unităților de transport au fost documentați conform legislației în vigoare și s-au ales cu amenzi de până la 1.500 lei și 6 puncte de penalizare.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere Poliția Capitalei, recomandă conducătorilor auto:

  • Reduceţi viteza în locurile semnalate de indicatoarele rutiere şi în special la trecerile de pietoni, în zonele aglomerate, în apropierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii.
  • Dacă ați consumat băuturi alcoolice nu urcați la volanul unității de transport, pentru a nu pune în pericol viața celor din jur cât și a DVS;
  •  Evitaţi efectuarea unor manevre riscante şi îndeosebi a depăşirilor neregulamentare;
  • Manifestați prudență sporită în trafic;
  • Prealabil schimbării direcției de mers sau a benzii de deplasare, asigurați-vă;

NICIUN COMENTARIU