Un accident destul de neobișnuit s-a produs în după-amiaza zilei de ieri în sectorul Centru din Chișinău. Un microbuz de pe ruta nr.186 din capitală era cât pe ce să se prăbușească de pe un podul situat pe strada Ismail!

În timpul deplasării șoferul a pierdut controlul volanului, iar vehiculul a intrat pe contrasens şi s-a oprit într-un pilon, în caz contrar s-ar fi prăbuşit într-o parcare de pe strada Albișoara. Potrivit martorilor de la fața locului, în momentul impactului, microbuzul era plin cu pasageri.

La fața locului au venit 4 echipaje de poliție și 2 ambulanțe, iar 3 persoane au fost transportate la spital. Polițiştii au constatat că microbuzul nu circula pe rută, iar în interiorul microbuzului au găsit o sticlă goală de vodkă și un pahar de unică folosință. Până la această oră nu s-a stabilit care dintre cei trei amici era la volan, dar e evident că toţi erau în stare de ebrietate.

Unul dintre bărbaţi era atât de beat încât nu putea să lege două cuvinte. Iniţial, a spus că a venit de acasă să vadă ce s-ar fi întâmplat cu microbuzul:

” Eu eram acasă.
– Dar ce căutaţi aici?
– M-au chemat şi mi-au spus că s-a tamponat maşina mea. Eu sunt proprietarul maşinii”.

După cinci minute, s-a răzgândit şi a spus că se afla şi el în microbuz:

„- Eraţi şi dvs în microbuz?
– Da
– Eraţi la volan?
– Nu, eu eram alături”.

Un conducător auto care se afla în spatele microbuzului spune că şoferul a avut noroc că nu circula cu viteză: „Am văzut cum a derapat microbuzul, dar din ce cauză… Stâlpul a fost, să nu fi fost urma o tragedie mare. Straşnic avea să fie să nu fi fost pilonul, el nu a încălcat regulile, nu a mers tare”.

La faţa locului a venit şi şeful interimar de la Direcţia Transport şi Căi de Comunicaţie, Vitalie Butucel.

„A cauzat unele defecţiuni la pod care urmează de urgenţă să le eliminăm. Am dat indicaţii la întreprinderea municipală Exdrupo pe acest pod şi să facă ordinea respectivă. Mâine va fi pus gard. Vom face un gard temporar care urmează a fi montat pe această secţie”, a menţionat Vitalie Butucel.

Potrivit acestuia, şoferul se afla în afara orelor de muncă şi nu avea foaie de parcurs pentru ziua de astăzi.

Toţi cei trei bărbaţi au ajuns la spital. Medicii spun că nu ştiu vârsta exactă a pacienţilor deoarece nu reuşesc să înţeleagă ce vorbesc.

NICIUN COMENTARIU