Polițiștii au fost alertați în dimineața zilei de 16 mai, la orele 06:45, de proprietarii unităților de transport de model Volkswagen și Opel, locuitori a satului Hulboaca a mun. Chișinău, care au declarat că le-au fost răpite automobilele.

La fața locului polițiștii au stabilit că proprietarul automobilului de model Volkswagen Passat, l-a parcat lângă poartă iar dimineață a depistat lipsa acestuia. Proprietarul automobilului Opel Astra, a declarat forțelor de ordine că a parcat automobilul în ograda casei. În urma măsurilor întreprinse de polițiști, automobilul Volkswagen a fost găsit la o distanță de 700 de metri de locuința proprietarului, iar Opel-ul a fost depistat într-un lan de grâu din apropierea raionului Criuleni, acesta fiind răsturnat pe acoperiș.

În urma acțiunilor speciale de investigații minorul a fost localizat și escortat la Inspectoratul de Poliție pentru audieri și stabilirea tuturor circumstanțelor. În cadrul acțiunilor procesual penale minorul și-a recunoscut vinovăția comunicând că au vrut să se plimbe. Este de menționat că minorul nu este la prima abatere anterior fiind judecat pentru infracțiuni similare

Minorul este cercetat penal în stare de libertate pentru răpirea mijlocului de transport, infracțiune care conform legislației în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 5 ani.

NICIUN COMENTARIU