Această Honda Civic este una dintre cele mai rapide mașini din lume! Are 1.500 CP și accelerează 0-100 km/h în doar 1.1 secunde

221

Echipa de curse P-Racing a transformat vechiul coupe Honda Civic într-unul dintre cele mai rapide mașini cu tracțiune integrală din lume. Atfel, pentru a accelera de la 0-100 km/h, dragsterul de 1.500 de cai putere are nevoie de doar 1.1 secunde!

Bolidul are la bază versiunea Coupe a celei de-a cincea generație Honda Civic. Pentru a crește puterea motorului în patru cilindri de 2.2 litri volum, specialiștii atelierului au instalat o turbosuflantă de performanță care este capabilă de o presiune de supraalimentare mai mare de 4 bari! După toate modificările aplicate, propulsorul dezvoltă un total de circa 1.500 de cai putere, care sunt gestionați de o cutie manuală cu patru rapoarte și transmiși către roți prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală.

În această ordine de idei, dragster-ul este capabil să parcurgă 1/4 de milă în 7.45 secunde, ajungând la linia de finiș cu o viteză de circa 300 km/h. Prin comparație, un Civic obișnuit de generația a cincea, în timp de 8 secunde nu ar reuși nici să dezvolte viteza de 100 km/h.

NICIUN COMENTARIU