A debutat în anul 1971, dar este în producție chiar și astăzi! Acest uimitor vehicul militar, proiectat de austrieci, și asamblat alături de G-Wagen, este înmatriculat în Moldova și scos la vânzare.

Pinzgauer, așa a fost numit vehiculul de teren care a apărut în rezultatul unei colaborări fructuoase dintre, Steyr, Daimler și Puch. Asamblat în Austria, Graz, Pinzgauer a servit în forțele armate ale unor țări precum Austria, Elveția, Marea Britanie, Arabia Saudită, Tailanda, Albania și Bolivia.

Drepturile de producție au fost retransmise ulterior, în anii 2000, către BAE Systems, companie care asamblează și astăzi aceste mașini. Incomparabile în off-road, datorită tracțiunii integrale, gărzii la sol mărite și punților cu portale, dar și foarte versatile, Pinzgauer a reușit să câștige simpatia din rândul civililor.

Nu se știe cum a ajuns un astfel de exemplar în țara noastră, dar vă putem spune că este de vânzare! Anunțul îl găsiți aici.

De fabrică, utilitara venea echipată cu un motor pe benzină și răcire cu aer. Este bine protejat de caroseria mașinii și beneficiază de un sistem complex de ungere cu ulei, cu două pompe, astfel că indiferent sub ce unghi este înclinat, acesta nu va suferi de lipsă de ulei.

În total au fost produse peste 20.000 de exemplare, doar la uzina din Graz, Austria, iar mașina din imagini a fost chiar printre primele.

NICIUN COMENTARIU