Află care a fost cea mai costisitoare amendă pentru depășirea vitezei, din lume!

519

Amenzile au fost inventate cu scopul de a convinge într-o manieră mai dură șoferii, că nu trebuie să încalce regulile de circulație, deplasându-se corect șo respectuos prin trafic.

Totuși, chiar dacă amenzile sunt usturătoare, unii conducători neglijează regulile și își permit să încalce dur legea.

Astfel, mea mai mare amendă din lume a fost dată în anul 2010 unui şofer suedez care a fost prins cu o viteză de 290 km/h în Elveţia. Este vorba de suma de 656,000 de lire sterline (aproximativ 731,076 de euro).

Şoferul avea atunci vârstă de 37 de ani şi conducea un Mercedes SLS AMG cu o viteză de 170 km/h peste limita admisă de lege. În conformitate cu legislaţia elveţiană, nivelul amenzii este determinat de bogăţia şoferului şi de viteza înregistrată.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, Benoit Dumas, a declarat despre acest caz „nimic nu poate justifica o viteză de 290 km/h”.

„Nu este controlabil. Trebuie să-i fi luat 500 de metri pentru a opri maşina complet”, a mai spus el.

La noi în țară, recent a fost prins de ofițerii INP, șoferul unui Porsche, în timp ce conducea pe traseul din Ștefan Vodă cu o viteză puțin spus periculoasă. Acesta a fost suprins de radar conducând cu 230 de km/h! 
Mai mult, după ce a fost verificat s-a constat că șoferul, în vârstă de 41 de ani, mai avea alte 4 încălcări ale prevederilor Regulamentului Circulaţiei Rutiere, tot pentru depășirea limtei de viteză. 

Conform noilor modificări ale legii, șoferul Porche-ului va fi sancționat în baza art. 236 alin.5 din Codul Cotravențional al RM, depășirea vitezei legale cu mai mult de 80 km/h, care se pedepsește cu o amendă de la 75 la 100 de unități convenționale, aplicarea a 6 puncte de penalizare și privarea de dreptul de a conduce vehicule timp de 6 luni.

NICIUN COMENTARIU