Au fost numite cele mai fiabile automobile din lume! Punem pariu că nu ghiciți câștigătorul

5669

Analiștii companiei de consultanță J. D. Power au efectuat un sondaj în care au participat proprietarii mașinilor cu o vechime de trei ani, pentru a identifica cele mai fiabile mărci din lume. Astfel, câștigătorul anului 2019 a fost numită brandul sud-coreean Genesis.

În total, experții au intervievat 100 de proprietari de automobile a fiecării marci și au analizat numărul de probleme cu care s-au confruntat aceștia timp de doi ani de exploatare. Ulterior, defectele bifate au fost împărțite în mai multe categorii, chiar dacă au fost luate în considerare diverse probleme, de la defecțiunea farurilor la problemele legate de conectarea smartphone-ului prin Bluetooth.

Potrivit sondajului, producătorul celor mai fiabile automobile a devenit marca sud-coreeană Genesis, cele două modele a constructorului au strâns 89 de plângeri raportate la 100 de mașini. Pe locul secund s-a clasat Lexus, care a înregistrat 100 de defecțiuni, iar pe locul trei a urcat Buick, cu un rezultat de 103 plângeri.

Pe ultimele poziții din rating s-au clasat patru producători, care în medie au incasat câte două plângeri pentru fiecare mașină de la fiecare proprietar. Printre acestea se numără: Volvo, Jaguar, Chrysler și Land Rover, ultimul cu un record de 220 de defecțiuni raportate la 100 de mașini.

NICIUN COMENTARIU