Autopilotul Tesla, a pierdut controlul după acvaplanare! Evident, a urmat un accident (VIDEO)

536

Fenomenul de acvaplanare poate fi cunoscut multor șoferi. Deși este foarte periculos, riscul acvaplanării poate fi redus dacă respectăm niște reguli. Unii șoferii mai experimentați se pot descurca chiar și după ce a început dansul pe apă, dar nu toți…

Roboții și inteligența artificială nu ”simt” mașina la fel de bine ca noi, oamenii și nici nu sunt capabili să detecteze riscul de acvaplanare. Simplu, nu au fost învățați să facă asta! Cu atât mai mult autopilotul Tesla, care mai mult îndeplinește rolul unui ajutor și nu poate fi considerat complet autonom.

Iată un motiv pentru care vehiculele cu tehnologii de condus semi-autonome nu vor putea fi desinestătătoare în viitorul foarte apropiat. Bine că nici oamenii nu sunt perfecți, dar…în condiții meteo nefavorabile ar fi cam periculos să te bazezi pe un microcip. Doar dacă acesta nu decide să tragă pe dreapta așteptând zilele însorite.

Apariţia acvaplanării ţine de mai mulţi factori, printre care şi starea de uzură a anvelopelor, sau viteza. În cazul nostru, au fost mai multe, ignoranța, ploaia și viteza de 120 km/h!

NICIUN COMENTARIU