BMW M1 Art Car celebrează 40 de ani! Nemții au sărbătorit momentul cu o ședință foto inedită

48

Proiectul special Art Car de la BMW a debutat în anul 1975 și a transformat o serie de modele ale bavarezilor în adevărate opere de artă!

Totul a început atunci când pilotul francez Herve Poulain l-a invitat pe artistul Alexander Calder să deseneze pe un exemplar BMW E9 3.0 CSL, care urma să participe la cursa de 24 de ore de la Le Mans din anul 1975.

Ulterior, alți artiști și-au lăsat amprenta într-un mod specific pe modelele produse de constructorul german. Iar unul dintre cele mai interesante este cel realizat de legendarul Andy Warhol în 1979. Este vorba despre un BMW M1 care a participat la cursa de 24 de ore de la Le Mans din 1979 și care a ocupat locul secund al clasei și poziția a șasea în clasamentul general.

Fotograful Stephan Bauer, cel care a câștigat competiția „Shootout 2018” organizată de BMW Group Classic, a primit din partea nemților un premiu special care implica realizarea unei ședințe foto cu un model la alegere din colecția de vehicule istorice a constructorului bavarez.

Bauer a ales fără a se gândi mult, legendarul BMW M1 Art Car. Anul acesta, proiectul realizat de Andy Warhol împlinește 40 de ani, iar ședința foto s-a desfășurat într-o uzină abandonată din orașul Koln. Fotograful a ales acest decor pentru a putea scoate și mai mult în evidență culorile aprinse folosite de Warhol pe mașina de competiție.

Până în acest moment, proiectul BMW Art Car a ajuns la 19 exemplare, iar colecția de mașini pictate a adunat semnăturile artiștilor celebri precum: Andy Warhol, Roy Lichtenstein, David Hockney, Michael Jagamara Nelson și Jeff Koons.

Cel mai recent BMW Art Car este un M6 GT3 realizat în 2017 de artistul Cao Fei din China.

NICIUN COMENTARIU