CarWow pune față în față un BMW M3 E46 CSL și un Audi RS4 (VIDEO)

506

Dacă ai obosit de mașinile noi și fără suflet, te invităm să urmărești un test scurt, între două dintre cele mai îndrăgite icoane ale mărcii BMW și Audi, M3-ul CSL versus RS4 Avant.

Echipat cu un motor V6 biturbo, de 2.7 litri volum și circa 381 PS (440 Nm cuplu motor), dezvoltat de Cosworth RS4 Avant (B5) este modelul preferat pentru mai puriști fani ai mărcii. Echipat cu tracțiune integrală și în varianta de caroserie break, practic nu prea ar avea concurenți!

Totuși cei de la CarWow au găsit cu ce să îl compare. Este adevărat că sunt mașini din lumi diferite și nu au mai nimic în comunn, poate decât farmecul și dragostea pasionaților de automobile. RS4-ul a fost aliniat unui BMW M3 în caroseria E46. Și nu oricare M3 ci versiunea CSL. Cel mai obsesiv și mai dorit model, îndrăgit în special de cei ce adoră simplețea, sportivitatea și rafinamentul unui sportcar din perioada anilor 2000. Atunci când existau mai puține sisteme electronice complexe și accentul era pus mai mult pe performanță și feeling.

M3-ul CSL dezvoltă 360 PS și 370 Nm de cuplu motor, storși dintr-un propulsor aspirat natural (!) cu 6 cilindri în linie și un volum de 3.2 litri! Cuplat la o transmisie manuală cu regim automat de schimbare a treptelor (SMG II), coupe-ul bavarezilor prinde prima sută în 4.9 secunde. Cam tot atât face și RS4-ul, iar aceste cifre i-au adus față în față pe pista unui aeroport.

BMW-ul are avantajul masei totale (1439 Kg), fiind cu aproximativ 200 de kilograme mai ușor decât RS4 Avant. De cealaltă parte, rivalul din Ingolstadt se bucură de mai mulți cai putere și mai mulți Nm de cuplu motor, gestionați de un sistem de tracțiune integrală absolut legendar, în timp ce BMW-ul are doar două roți motrice.

Pe foaie, sunt cam egale, cel puțin la accelerare, iată din ce motiv, CarWow le va pune la încercare.

NICIUN COMENTARIU