Ce companie de asigurări din Moldova are buzunarele cele mai pline?

461

Ai auzit-o des fraza asta, ”lasă-i că au de unde”. Dar cum să știi care mai exact ”are de unde” și care nu? Răspunsul îl găsiți în statistica de mai jos.

Dacă te gândești să îți faci o asigurare nouă, fie obligatorie RCA sau CASCO, cred că ar fi cazul să te orientezi către companiile care își pot onora obligațiunile de despăgubire, cumva mai ușor și mai eficient. Asta ar însemna să alegi o companie profitabilă.

Iată deci care au fost top trei companii de asigurări, care au reușit să pună un ban deoparte în 2019.

Potrivit bizlaw.md, cu trimitere la sursă Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF), cele 14 companii de asigurări din țară, au încasat un total de peste 1,62 miliarde lei pentru asigurările contractate.

Cinci din aceste companii au fost în pierdere. Alte cinci, sunt în top și deasupra tuturor. Lor le revine cam jumătate din suma de mai sus după cum urmează. Atenție, vorbim de încasări nu de profit:

  • Grawe Carat Asigurari SA – 255 milioane lei;
  • Moldasig SA -218 milioane lei;
  • Donaris Vienna Insurance Group SA – 209 milioane lei;
  • Asterra Grup SA – 206 milioane lei;
  • General Asigurari SA – 180 milioane lei.

Profitul pentru această perioadă, raportat până la impozitare a atins pragul de 36,7 milioane lei. Cel mai mare profit le revine celor de la General Asigurari SA și Grawe Carat Asigurari SA – 25,5 milioane lei și, respectiv, 21,8 milioane lei. Următoarea companie, în top trei, este Acord Grup SA cu un profit de 13,1 milioane lei.

În același timp, asigurătorii au achitat despăgubiri în sumă de 653,7 milioane lei. Cel mai mult a plătit Acord Grup SA – peste 103 milioane lei.

Cele mai mari pierderi le-a înregistrat Moldasig SA – 20.4 milioane de lei. Următorii sunt Klassika Asigurări SA, cu peste 13 milioane lei și Moldova-Astrovaz SA cu 12.59 milioane lei pagube.

Intact Asigurari Generale SA și Garantie SA au fost la fel, în pierdere. Acum că ai toate informațiile necesare, poți decide mai ușor ce companie să alegi pentru următoarea poliță de asigurare.

NICIUN COMENTARIU