Curioși să aflați când vine noua Supra în Moldova? Iată ce spune dealerul…

395

Toyota Supra este o legendă adevărată a lumii auto, iar cea de-a patra generație a modelului a devenit un cult al iubitorilor de curse de drag racing. La începutul acestui an, în cadrul Salonului Auto de la Detroit a fost prezentată cea de-a cincea generație Supra, atât de așteptată dar care a cam șters din entuziasmul fanilor modelului.

Totul din motiv că, noul sportcar nipon a fost construit pe aceeași platformă, folosind același motor, cu roadsterul BMW Z4. Anume această cooperare a niponilor cu bavarezii și a dezămăgit fanii, care sunt de părere că cei de la Toyota au cedat pozițiile, iar noua Supra nu este decât un Z4 îmbrăcat în haine japoneze.

Ei bine, cât de mare nu le-ar fi mânia, Supra rămâne un model de top și de imagine a producătorului japonez, care cu siguranță va cuceri între timp piața mondială. Iar până atunci, redacția Autoexpert a decis să contacteze dealerul oficial Toyota în Republica Moldova și să întrebe, pe când ar trebui să ne așteptăm la un exemplar al noului sportcar expus în showroom-ul din Chișinău. Sau poate și mai mult, trebuie să ne preătim de o prezentare oficală?

Din păcate, răspunsul reprezentatului dealer centrului vă va dezamăgi cum a făcut-o și cu noi. Aceștia nu planifică să aducă vreun exemplar al noului Toyota Supra vreodată! Am insistat să întreb și de ce? Ar fi logic ca ambasadorul imaginii sport al brandului să fie expus spre vânzare! La care mi s-a dat de înțeles că la noi nu există un cumpărător pentru acest model, iar dealerul aduce doar modele potrivite pentru ”piața noastră”.

Redacția noastră, consideră că cei de la Toyota cam subestimează clienții din Moldova. Exemple care demonstrează că pe piața autohtonă există cumpărători ai modelelor de performanță vedem la cei de la BMW care au vândut recent un Seria 8, la cei de la Mercedes care au adus două exemplare ale noului G63 AMG, sau la reprezentanța Porsche care a reușit deja să vândă un 911 GT3 și chiar un 911 GT2 RS!

Sperăm că reprezentanța Toyota totuși își va revizui puțin politica comercială și va aduce niște modele mai exotice pe lângă mulțimea de Prius-uri, Auris-uri și RAV4!

NICIUN COMENTARIU