Până acum, eram de părerea că marea majoritate a automobiliştilor din toată lumea sunt  rezervaţi în privinţa maşinilor complet autonome. Nu doar din motive „religioase” dar şi din simplul fapt că nu ar putea interveni personal în caz de necesitate. Dar, se pare că studiile efectuate de către jurnaliştii britanici relevă o cu totul altă situaţie.

Industria auto face paşi mari în construcţia şi promovarea automobilelor ce pot fi operate în regim autonom, fiind considerate mult mai sigure şi mai eficiente. Cumpărătorii însă, nu se grăbesc să accepte acest viitor, asta chiar dacă, tot mai mulţi şoferi devin înstrăinaţi cu multe tehnici şi abilităţi asociate şofatului.

Un exemplul este faptul că 1 din trei şoferi nu ştiu să schimbe roata în caz de pană, se arată într-un studiu efectuat de englezi. Şi mai frustrant de atât poate fi faptul că 13% din cei interviewaţi nu sunt prea siguri în forţele proprii atunci când vine vorba de alimentarea maşinii sale cu carburanţi! Alţi 37% din respondenţi preferă să aibă propriul mecanic la care să meargă pentru fiecare problemă de ordin tehnic.

Iar dacă tot vorbim de mecanici atunci aflaţi că aceştia petrec mai mult de trei ore pentru înlăturarea defecţiunilor minore, cum ar fi schimbul de becuri sau chiar umflatul roţilor! Alte 65% din orele de muncă al unui mecanic sunt dedicate înlăturării consecinţelor unei reparaţii efectuate desinestătător!

În concluzie, putem spune că oamenii sunt mult mai pregătiţi pentru o nouă etapă legată de industria auto şi cea a transportului în total, decât şi-ar imagina de fapt.

NICIUN COMENTARIU