Două exemplare Mercedes-Benz 300 SL care au stat conservate timp de 50 de ani, vor fi scoase la licitație!

155

Casa de licitații Artcurial Motorcars, va scoate la licitație în luna iulie două exemplare a celebrului Mercedes-Benz 300SL. Ambele bijuterii pe patru roți au aparșinut unui colecționar, care în anii 1960 a conservat automobilele și nu le-a exploatat deloc.

Primul lot este reprezentat de un Mercedes-Benz 300 SL Roadster, produs în anul 1963. Vehiculul a fost procurat nou, în același an cand și a fost asamblat de uzină, după care nu a mai fost folosit din anul 1966. Ceasul de bord al automobilului celebri arată un parcus de 1.380 de kilometri. Pe lângă vehicul, în lot se mai include un hard top, o instrucție de întreținere și repație a modelului și toate documentele necesare.

Al doilea automobil, este legendarul Mercedes-Benz 300 SL Gullwing, produs în anul 1956, care a fost importat de către colecționar în anul 1968. Automobilul are parcurși 62.000 de kilometri, însă se prezintă într-o stare impecabilă.

După moartea colecționarului de origine suedeză Gunnar Giermark, câțiva moștenitori ai acestuia au încercat să pună mâna pe cele două mașini. Cu toate acestea, curtea de justiție le-a refuzat să le transmită dreptul de proprietate, atribuindu-le fondului Swedish Inheritance Fund. Banii incasați din urma vânzării acestor două exemplare Mercedes-Benz 300 Sl, vor fi transferați în scopuri caritabile pentru susținerea tineretului și invalizilor.

Casa de licitații presupune că fiecare automobil se va vinde contra unei sume de circa 1.500.000 de euro.

NICIUN COMENTARIU