După 13 ani de conducere a concernului Daimler devine cel mai bogat pensionar din Germania! Află ce pensie are Dieter Zetsche

511

Fostul șef al concernului Daimler, Dieter Zetsche figurează în lista celor mai influenți 100 de oameni ai planetei, după ce timp de 13 ani a decis soarta Daimler și Mercedes-Benz!

Chipul său s-a întimpărit grație mustaței răsucite, iar printre deciziile importante care au vizat producătorul german se numără revoluția în gama modelelor compacte și controversata alianță cu Renault-Nissan, care acum este pe cale de a fi încheiată de noul boss Daimler.

În data de 22 mai 2019, Dieter Zetsche și-a încheiat cariera, după ce a stat șa cârma unei dintre cele mai mari și importante companii din industria auto mondială, care numără la moment circa 300.000 de angajați și un venit de peste 150 de miliarde de euro!

Ca preşedinte al concernului Daimler, Dieter Zetsche urmează să aibă parte de un pachet de pensionare impresionant, al cărui valoare este de 1,55 milioane de euro anual, începând cu anul 2020. Acest lucru înseamnă un venit de 4.250 de euro zilnic!

Această pensie îl face totodată pe Zietsche și cel mai bogat pensionar din Germania, depăşindu-l pe Martin Winterkorn, care deţinea până în prezent acest titlu. Fostul şef al grupului Volkswagen AG, s-a retras din activitate în anul 2015 în plin scandal Dieselgate, iar acum are o pensie de circa 3.100 de euro pe zi.

Cu toate că a ieșit deja la pensie, Dieter Zetsche continuă să lucreze. La scurt timp după retragerea de la Daimler, acesta a fost numit în funcția de preşedinte al Tourism Union International AG, cunoscut publicului larg ca TUI AG. Aceasta reprezintă cea mai mare companie de turism, călătorii şi divertisment din lume, având în gestionare agenţii de turism, hoteluri, companii aeriene, vase de croazieră şi magazine de retail.

NICIUN COMENTARIU