Gropile din asfalt sunt de obicei cele ce dau multe bătăi de cap șoferilor. Acestea strică suspensia și chiar avariază grav mașinile. Însă, recent a fost înregistrat un caz în care groapa de pe drum a avut și un efect pozitiv!

Bătăile inimii unui bărbat din Alaska s-au stabilizat după ce ambulanţa care îl transporta la spital a trecut printr-o groapă, transmite FOX News! Vehiculul special se deplasa cu viteză pe un drum public pentru a-i salva viaţa unui pacient în vârstă de 59 de ani, a cărui inimă bătea foarte tare. Acesta avea un puls de 200 bpm!!!

După ce ambulanţa a trecut printr-o groapă, ritmul cardiac al bărbatului, ca prin minune, a revenit la normal. Fenomenul este rar întâlnit, dar potrivit medicilor acesta are loc să fie.

„Un mod în care poţi trata această afecţiune este cu un şoc electric. (…) Se pare că poţi face acelaşi lucru cu o groapă”, a declarat doctorul Andrew Goldsweig, de la Nebraska Medicine.

Noi, ca locuitorii unei țări cu drumuri dezastruoase cu mii de gropi în asfalt, din păcate nu ne putem lăuda la moment cu pacienți însănătoșiți după o tură cu ambulanța prin Chișinău. Totuși cred că dacă am medita un pic la subiect putem enumera și noi câteva efecte benefice ale drumurilor proaste, cum ar fi:
– salariul și lucrul asigurat pentru drumari pe încă mult timp înainte
– un venit stabil pentru service-uri și magazinele care vând piese auto
– import fluent al automobilelor în țară după ce cele existente sunt făcute zob de drumurile pe care mergem zi de zi.

Iar voi dragi cititori, ce exemple de efecte benefice ale drumurilor proaste cunoașteți?

NICIUN COMENTARIU