Este cea mai rapidă mașină de tuns iarba! Pregătită de Honda, atinge 242 km/h și are un raport putere-greutate mai bun decât a unui Bugatti Chiron

203

Acum cinci ani, niponii de la Honda au reușit să uimească toată lumea cu o mașinărie cu totul deosebită. Este vorba despre Mean Mower, o mașină de tuns iarba complet funcțională, echipată cu un motor în patru cilindri împrumutat de pe o Honda CBR100RR Fireblade SP.

Toto atunci, Mean Mower a devenit cea mai rapidă mașină de tuns iarba din lume, reușind să atingă o viteză maximă de 188.08 km/h! Însă japonezii nu s-au oprit aici.

Acum au revenit cu Mean Mower V2, o versiune îmbunătățită a proiectului original, care în continuare este pusă în mișcare de un motor de 999 centimetri cubi, capabil să dezvolte 200 CP la 13.000 de rotații pe minut! Luând în considerare că masa lui Mean Mower V2 este de doar 140 de kilograme, mașina de tuns iarbă oferă un raport putere-greutate mai bun decât a unui Bugatti Chiron!

Ba mai mult, Mean Mower și-a trecut acum în cont un nou record mondial, de această dată fiind declarată cea mai rapidă mașină de tuns iarbă în ceea ce privește accelerația. Masurata cu un VBOX, Mean Mower V2 a sprintat de la 0 la 161 km/h în 6.29 secunde și a înregistrat o viteza maxima de 242.99 km/h.

Recordul a fost omologat de Guinness World Records, astfel că meritele inginerilor de la Honda și cele ale pilotului Jess Hawkins au fost recunoscute oficial!

Mean Mower a fost o masinarie incredibilă. Dar de această dată am adus-o la un alt nivel, odată cu această versiune îmbunătățită. După ce am reușit recordul mondial de viteză din 2014 am vrut ceva diferit și anume să stabilim un nou record mondial de accelerație, iar rezultatul este fantastic.” a declarat Dave Hodgetts, director general Honda UK.

NICIUN COMENTARIU