Doi șoferi vitezomani s-au ales cu dosare, după ce au încercat să le propună mită polițiștilor de patrulare chiar sub ochii ofițerilor Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI.

Potrivit unor surse ale portalului Autoexpert.MD, apropiate anchetei, dar care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, cazurile ar fi fost înregistrate ieri, 15 mai, pe traseele M-5 și R-6, din Strășeni și Sângerei. Sursele ne-au comunicat că primul caz a avut loc chiar la prima oră a dimineții de ieri, în jurul orei 07:40, în apropierea localității Greblești, Strășeni, când șoferul unei mașini de teren de marca Toyota Land Cruiser, în vârstă de 62 de ani, a fost tras pe dreapta de către un echipaj de patrulare pentru depășirea limitei de viteză.

„Pentru a nu fi documentat, șoferul a oferit polițiștilor bani în sumă de 400 de lei, însă s-a ales cu un dosar pentru dare de mită”, ne-a declarat sursa.

Al doilea caz a avut loc, câteva ore mai târziu, în apropierea satului Bilicenii Vechi, din raionul Sângerei, când un șofer în vârstă de 54 de ani, a fost tras pe dreapta pentru aceeași încălcare. Șoferul se deplasa la volanul unui automobil Opel Zafira, iar pentru a nu fi documentat, acesta le-a propus polițiștilor bani în sumă de 50 de euro. La fel ca și în primul caz, totul s-a petrecut sub ochii unui ofițer SPIA. Acum șoferul este cercetat penal pentru dare de mită.

NICIUN COMENTARIU