Poliția statului brazilian Santa Catarina a deconspirat o uzină care se specifica pe construcția replicilor modelelor Ferrari și Lamborghini. Supercarurile false erau vândute pe Internet cu un preț de opt ori mai mic decât a unui model original.

Potrivit organelor de drept, producția artizanală a fost stabilită într-un hangar care se afla în orașul Itajai, iar livrările erau efectuate pe tot teritoriul țării printr-o comandă prealabilă, întocmită prin intermediul rețelelor sociale. Un Ferrari fals era vândut cu 43.000 de euro, în condițiile în care unul original costă aproximativ 350.000 de euro. 

Afacerea ilegală era gestionată de doi bărbați, tatăl și fiul, al căror nume poliția refuze să le dezvăluie la moment. Aceștia au fost reținuți în flagrant, iar mai târziu eliberați cu interdicția de a părăsi teritoriul țării.

În urma descinderii, oamenii legii au găsit opt replici ale mașinilor de lux, iar în depozit au fost găsite piese pentru asamblarea altor modele false.

Reprezentanții Ferrari și Lamborghini, la rândul lor, au depus deja o cerere în judecată de copiere abuzivă a produselor lor și pentru încălcarea drepturilor de proprietate industriale.

NICIUN COMENTARIU