Compania Techeetah, participantă la campionatul de bolizi full-electrici Formula E, a postat recent pe canalul său de youtube un material video în care putem vedea cum un bolid Formula E rivalizează cu un ghepard.

În timpul cursei, la volanul bolidului electric se afla pilotul echipei Techeetah, Jean-Éric Vergne. Monopost de curse folosit în materialul video, este capabil să dezvolte o viteză de până la 225 km/h, iar rivalul său, ghepardul, poate alerga cu o viteză de circa 110 km/h. Cel mai curios lucru este că atât bolidul cât şi ghepardul, accelerează până la prima sută de kilometri în doar 3 secunde.

Cu ajutorul acestui video, organizatorii Formulei E au încercat să atragă atenţia asupra faptului că gheparzii suferă extrem de mult din cauza poluării mediului înconjurător, astfel încât populaţia acestora a ajuns să numere doar 7.000 de mamifere rămase în viaţă la acest moment.

Noul sezon al campionatului Formula E, va începe pe data de 2 decembrie a anului 2017, cu o cursă în Hong Kong. Câştigătorul sezonului trecut a devenit echipa Renault e.dams, iar cel mai bun pilot a fost numit Lucas Tucci Di Grassi din echipa Audi Sport ABT.

NICIUN COMENTARIU