(FOTO) Autoritățile din Qatar luptă cu asfaltul încins și vopsesc drumurile în albastru!

604

Autoritățile din Qatar au decis să apeleze la o modalitate inedită, pentru a combate fenomenul asfaltului fierbinte. Astfel specialiștii au decis să vopsească carosabilul în culoarea albastră.

Potrivit inginerilor și specialiștilor din domeniul drumurilor, culoarea albastră va reduce temperatura asfaltului cu circa 15-20 de grade și va prelungi durata de viață a acestuia.

Potrivit ziarului local Al Raya, ideea de a vopsi asfaltul în culoarea albastră a fost șoptită celor de la departamentul de lucrări publice din Qatar de către urbaniștii japonezi. La moment, colorată a devenit doar o stradă din centrul orașului Doha, acolo unde în preajmă nu există nici o umbră, iar asfaltul se încinge până la o temperatură de 50 de grade Celsius!

Dacă experimentul va fi de succes, culoarea albastră a asfaltului poate deveni o carte de vizită a orașelor Arabe. Cu toate acestea, auoritățile nu se grăbesc să aplice vopsea pe toate străzile din Doha. Experimentul va dura un an jumătate, timp în care specialiști vor montoriza temperatura carosabilului.

NICIUN COMENTARIU