(FOTO) Cel mai rapid sedan din lume Dodge Charger SRT Hellcat, este disponibil acum cu un body kit evazat!

182

Din păcate, muscle car-urile nu sunt atât de prezente pe drumurile de pe Bătrânul Continent, în schimb pe șoselele din SUA acestea stau la baza culturii auto! Dodge Charger este unul dintre cele mai vechi și celebre muscle car-uri. Modelul care a debutat în anul 1966, deja pe parcursul a peste 50 de ani face istorie fiind prezent în cursele NASCAR, în industria cinematograică și la tot felul de evenimente auto.

Dacă la început Charger era un coupe cu motor V8, începând cu anul 2006 acesta a devenit un sedan cu acte în regulă. Desigur acest lucru nu înseamnă că nu poate fi echipat cu motoare V8 supraalimentate care livrează exclusiv punții spate sute de cai putere!

Un astfel de model de înaltă performanță este și noul Charger SRT Hellcat Widebody, care pe lângă faptul este echipat cu motorul V8 HEMI de 6.2 litri volum, supraalimentat și capabil de 717 CP și 881 Nm, vine dotat cu un bodykit evazat. La toate acestea se adaugă și un set de jante extraordinare cu diametrul de 20 de inch dar și o serie de îmbunătățiri de ordin tehnic.

Printre acestea se numără o suspensie adaptivă marca Bilstein, frâne de înaltă performanță Brembo cu șase pistonase pe puntea față și sistem de directie ajustabil cu patru moduri: Street, Sport, Track și Custom. Ultimul ii oferă posibilitatea șoferului să regleze după propriul plac direcția.

Totodată, șoferul are la dispoziție și patru tehnologii care să-l ajute să scoată în evidență cei 717 cai putere. Acestea sunt nelipsitul Launch Control, Launch Assist, Line Lock (special pentru burnout) și o functie Race Cooldown care menține în funcțiune pompa intercooler-ului și ventilatorul chiar și după ce motorul a fost oprit pentru a fi răcit.

Acest pachet ii permite sedanului să atingă 0-96 de km/h în doar 3.6 secunde și o viteză maximă de 315 km/h. Tocmai de aceea, Dodge susține că noul Charger SRT Hellcat Widebody este cel mai puternic și rapid sedan de serie din lume.

NICIUN COMENTARIU