Un exemplar Ferrari 250 Testa Rossa produs în anul 1957 a fost vândut recent, la o licitaţie din Marea Britanie, pentru suma amețitoare de 24 de milioane de lire sterline! Adică aproape 30 de milioane de euro, fapt ce face acest Ferrari cea mai scumpă maşină vândută la o licitaţie oficială din Anglia, dar şi din Europa.

Pe plan mondial, recordul este deţinut în continuare de un Ferrari 250 GTO asamblat în anul 1963, care a fost cumpărat la o licitaţie din SUA pentru incredibila sumă de 52 milioane de dolari, adică circa 38 de milioane de euro.

Modelul cu pricina este un prototip de curse, care a fost condus şi de campionul Formula 1, Phill Hill, având totodată în portofoliu şi două curse complete la Le Mans. Care este, însă, principalul argument care l-a făcut pe cumpărătorul anonim să dea atâţia bani pe maşină?Starea ei!

Modelul Ferrari 250 GTO din imagini nu este restaurat, aflându-se în aceeaşi stare ca și acum 30 de ani, când a fost donat muzeului Henry Ford, după ce a fost folosită la multiple curse peste Atlantic. Maşina a ajuns ulterior în mâinile milionarului Eric Heerema, care acum e foarte bucuros că a făcut o asemenea afacere.

Deşi în ultimii zece ani valoarea maşinilor de colecţie Ferrari a crescut de patru ori, specialiştii se îndoiesc de faptul că vreun alt model Ferrari 250 Testa Rossa va depăşi valoarea exemplarului de faţă. Acesta are numărul de şasiu 0704 şi a fost una dintre maşinile favorite ale designerului Sergio Scaglietti.

NICIUN COMENTARIU