Sfarsitul lunii iulie ne aduce în prim plan o licitație extrem de interesantă care are în centru un model cu adevărat legendar – Ford Sierra RS500 Cosworth, dar nu unul obișnuit ci exemplar care a luat startul în sezonul 1988 al British Touring Car Championship.

Mașina în cauză va fi scoasă la vânzare în cadrul unei licitații speciale, organizată pentru vehiculele istorice. Organizatorul acestui eveniment este casa de licitații Silverstone Auctions. Licitația este cu atât mai specială cu cât acest exemplar Ford Sierra RS500 este singurul model dedicat competițiilor care este scos la vânzare cu această ocazie!

Revenind la modelul despre care vă povestim astăzi, trebuie să vă spunem că bolidul a participat în cadrul British Touring Car Championship din 1988 cu numărul de șasiu ARE 0988, avându-l ca pilot pe Guy Edwards.

Sezonul anului 1988 a fost unul cât de cât reușit pentru acest model, Edwards reușind să se claseze de patru ori pe podium. Chiar și așa însă, la finalul sezonului, Guy Edwards la volanul acestui exemplar Ford Sierra RS500 nu s-a clasat decât pe pozitia a 11-a. Totuși, rezultatul a fost unul satisfăcător, mulți fani fiind entuziasmați de această mașină condusă de Guy Edwards!

Modelul despre care vorbim astăzi are un istoric destul de interesant, după sezonul 1988 din cadrul British Touring Car Championship ajungând să fie cumpărat de Adrian Fu. Apoi, bolidul nostru a concurat în cadrul mai multor competiții de circuit în Asia.

De asemenea, patru ani mai târziu, modelul Ford Sierra RS500 care a ajuns acum să fie scos la vânzare în cadrul acestei licitații și-a făcut debutul în cursa de 12 ore de la Bathurst. La finalul acelei competiții, proprietarul mașinii decide să o expună în cadrul muzeului din incinta circuitului, pentru ca toți pasionații auto să o poată admira în voie!

Povestea nu se termina însă aici, modelul Ford Sierra RS500 rămânând doar pentru un an expus în cadrul muzeului de la circuitul din Bathurst. Asta din motiv că un pasionat auto din Noua Zeelandă a decis să cumpere mașina și să concureze la volanul ei într-un campionat de anduranță desfășurat la nivel local.

În urmă cu trei ani, bolidul a trecut printr-un proces complex de restaurare, arătând în acest moment impecabil! De atunci și până acum, mașina nu a mai concurat în niciun fel de competiții pe circuit. Conform specialiștilor, mașina se va vinde la un preț de aproximativ 167.000 de euro, ceea ce nu este deloc puțin!

NICIUN COMENTARIU