(FOTO) Prima Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde din Moldova în obiectivul redacției Autoexpert!

5323

Alfa Romeo Giulia, care defapt este înlocuitorul modelului 159, a fost prezentată în vara anului 2015 cu ocazia împlinirii a 105 ani de la fondarea constructorului italian. Versiunea de top al modelului care concurează direct cu BMW M3 și Mercedes-AMG C63, poartă denumirea Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde.

De curând pe străzile din Chișinău a apărut un exemplar al acestei berline de performanță, iar echipa Autoexpert nu a putut să nu meargă să o vadă și să îi facă o serie de poze. Astfel am vorbit cu proprietarul vehiculului, care la rândul său destul de amabil a acceptat să venim și să vedem acest vehicul oarecum exotic în țara noastră.

Dar înainte de a vă descrie impresiile pe care le creează Giulia Quadrifoglio, ar trebui să vă spunem câteva cuvinte despre performațele dinamice cu care se laudă modelul italienilor.

Așadar, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde este dotată cu un motor V6 Bi-turbo de 2.9 litri volum, capabil să livreze 510 cai putere și un cuplu motor de 600 Nm. Apropo același motor se regăsește pe Ferrari 488 GTB, însă acolo i-au mai fost adăugați doi cilindri pentru performanțe mai mari!

De la 0-100 km/h, Giulia QV, accelerează în doar 3.9 secunde, fapt ce o face mai rapidă decât celebrul model nemțesc BMW M3.

La prima vedere, Alfa Romeo Giulia QV îți dă de înțeles clar că nu este doar o berlină cu un design elegant specific italienilor. Printre elementele speciale ale variantei de performanță se numără capota, plafonul, duck tail-ul de pe capota portbagajului și o mulțime de inserții de la interior realizate din fibră de carbon.

Agresivitatea este asigurată de blocurile optice din față, luminile de zi LED și bara față cu grile de aer de dimensiuni generoase. Designerii nu au uitat nici de posterior. Astfel că, cei care vor fi depășiți de berlina italiană și se vor întreba oare ce model e acesta, printre praful lăsat de la viteză, vor distinge stopurile LED desenate de designeri în așa fel ca acestea să accentueze caracterul sport și difuzorul care iclude patru terminații ale sistemului de eșapament.

Odată cu apariția modelului Giulia, cei de la Alfa Romeo revin cu noi forțe și cu dorința de a demonstra că, brandul italian își merită locul pe piață iar modelele de performanță sunt suficient de potente pentru a muta de pe poziții producătorii premium precum BMW, Mercedes sau Audi. După o lungă incubație, Giulia readuce legendara marcă italiană în topul preferințelor clienților europeni și celor de peste ocean.

Anticipând întrebările despre preț și de unde a fost adusă mașina, vă răspundem din start. Conform spuselor proprietarului, acest exemplar a fost achiziționat din SUA la un preț de puțin peste 50.000 de euro. Automobilul se prezintă într-o stare bună și potrivit aceleiași surse niciodată nu a fost implicat în accidente!

În continuare vă invităm să răsfoiți o serie de imagini pregătite de redacția Autoexpert. Vizionare plăcută!

 

 

NICIUN COMENTARIU