Rulezi singur pe drum, nu ai nici un obstacol, nici o mașină în față, nici radare nu sunt, sau drum accidentat și totuși iată că există câteva situații în care va trebui să frânezi.

  1. Dacă ați trecut peste o baltă cu apă stropindu-vă toată mașina dedesubt, este foarte indicat să apăsați de câteva ori pedala de frână, acționând etrierii și uscând astfel suprafețele de contact a discului și plăcuțelor de frână.
    Chiar și cea mai subțire peliculă de apă, rămasă pe disc, vă poate crea probleme majore, în cazul unei frânări de urgență.
  2. Ați scos recent mașina din service, unde s-au efectuat careva lucrări pe sistemul de frânare, sau simplu, v-au schimbat plăcuțele. De ce-ar fi asta necesar? Pentru a verifica și a vă convinge că totul funcționează. Șoferii mai ”vechi” aveau obiceiul să verifice frâna la fiecare pornire, evitând astfel situațiile de accident.
  3. Iarna, imediat cum ați pornit, este bine să testați aderența avenlopelor cu suprafața de rulare. În special dacă remarcați schimbări de nuanțe și culori la nivelul asfaltului. Testând când de lunecos este asfaltul, vă puteți face o idee mai bună despre cât de lină trebuie să fie accelerarea, grija cu care trebuie să manevrați volanul sau cum să opriți mașina înainte să vă oprească

Țineți cont de aceste sfaturi utile și transformați-le într-un obicei de rutină. În joc este siguranța dvs! Drumuri bune să aveți 🙂

NICIUN COMENTARIU