Era și de așteptat să urmărim o creștere a numărului de accidente rutiere în această perioadă de sărbători, însă INP-ul ne confirmă temerile cu o nouă statistică dramatică.

”Chiar dacă peste 2000 de polițiști în noaptea învierii au fost implicați la asigurarea ordinii publice și a circulației rutiere, șoferii încrezuți că nu vor fi depistați de ofițerii de patrulare au riscat cu propria viață și a celor din jur urcând în stare de ebrietate la volan.

Iar în consecință, timp de 48 de ore pe traseele naționale au avut loc 16 accidente rutiere, în urma cărora 2 persoane au decedat iar altele 23 au avut de suferit diferite traumatisme. De care vinoveți s-au făcut șoferi în stare de ebrietate, care au condus cu viteză excesivă și fără permis de conducere. Iar 31 de șoferi beți la volan, în aceeași perioadă au fost depistați în trafic.

Atenție șoferi❗️Inspectoratul Național de Patrulare va intensifica patrularea pe întreg teritoriul țării. Vor fi organizate filtre și razii, pentru a descuraja și preveni conducerea în stare de ebrietate la volan, și deplasarea cu viteză excesivă, deoarece acestea sunt principalele cauze ale accidentelor rutiere. Iar fiindcă atitudinea comunitară și loialitatea sunt percepute ca dezmăț, urmează să intervenim coiercitiv.

Menționăm că, agenții de patrulare chiar dacă activează în mod sporit, nu este în puterile lor de a sta la mașina fiecărui șofer pentru a preveni șofatul în stare de ebrietate. De asemenea, dacă ofițerii INP ar a putea să vă ia piciorul de pe accelerator atunci când adrenalina e mare și viteza crește, la sigur ar face-o. Astfel, viața Dumneavoastră și a celor din jur depinde doar de fiecare din voi în parte.”

Totodată, Inspectoratul Național de Patrulare ar vrea să reamintească șoferilor despre necesitatea respectării acestor reguli:
🔺nu urcați la volanul mașinii dacă a-ți consumat băuturi alcoolice;
🔺respectați limita de viteză;
🔺nu vă angajați în depășiri riscante;
🔺cuplați centura de siguranță, atât Dvs cât și pasagerii;
🔺transportați copiii în scăunelele speciale;
🔺opriți-vă de la condus dacă vă simțiți obosiți.

NICIUN COMENTARIU