În anii ’90, BMW a construit un M5 E34 cu motor de McLaren F1! Dar a ținut proiectul în secret

756

Compania bavareză constructoare de mașini BMW, a proiectat și asamblat de-a lungul timpului numeroase prototipuri care să fascineze fanii mărcii. Printre ele se numără un M3 cu benă sau M8 de prima generație care nu a mai ajuns să fie comercializat.

Dar a existat și un model care nu a fost scos vreodată în public și nici de existența acestuia nu s-a cunoscut, până acum. Recent într-o discuție la un post de radio, dintre jurnaliștii Chris Harris, Edward Lovett și David Clark toată lumea a aflat că bavarezii au ținut în taină un Touring monstruos!

Mai exact, este vorba despre un M5 Touring în caroseria E34, sub capota căruia inginerii BMW au instalat unitatea împrumutată de pe supercarul legendar McLaren F1.

Scopul construirii unui astfel de prototip a fost, evident, de a testa unitatea V12 de 6.1 litri volum și 627 CP, inainte ca aceasta să iasă pe drumurile publice sub capota supercarului britanic.

Respectivul M5 Touring face parte în prezent dintr-o colecție de modele a contructorului BMW, însă rămâne deocamdată doar să sperăm ca acesta să fie vreodată arătat publicului larg.

Important de precizat că, în imaginea principală a acestui articol avem modelul BMW M5 Touring care era comercializat la mijlocul anilor ’90. Imagini cu prototipul M5 V12, la moment, nu vei găsi nicăieri în lume!

NICIUN COMENTARIU