În vizită la Honda, pentru a afla de ce vopseaua de pe NSX, costă 6.000 de dolari! (VIDEO)

208

Să fim sinceri, cu așa sumă, unii se vor grăbi să spună că își cumpără încă o mașină.
Însă pentru cei ce își permit noul model Acura NSX (Honda), nuanța de vopsea Andaro Red, este absolut specială și vorbește și de statutul proprietarului.

Asta pentru că diferența de 6.000 de dolari, joacă o importanță majoră, în cazul unei mașini al cărei preț de start în Statele Unite începe cu 157.500 USD. Deci chiar și pentru NSX, este o sumă destul de măricică. Ce o face atât de specială, a încercat să afle autorul canalului de YouTube AMMO NYC în episoadele sale Drive&Protect.

Fiind specializat în servicii de detailing, protagonistul era interesat să afle și care este grosimea stratului de vopsea, dar și de lac, pentru a cunoaște cât de ”adânc” poate să intre în ea.

Măsurată, grosimea totală a stratului de vopsea este în jur de 18 mil, ceea ce tradus în microni ar fi cam 450, sau 0.45 milimetri. Dacă aceste cifre nu vă spun nimic, vă explic eu. Stratul de vopsea, pentru mașinile premium ca Mercedes-Benz, BMW sau Audi, ajunge să măsoare o grosime de 120-150 micron.

Honda, are practic de tre ori mai mult, și asta pentru că folosește diferite substraturi de vopsea și de lac, în toal, șase la număr. Întregul proces prin care trece mașina la vopsire, cât durează și cum se face totul cu o acuratețe chirurgicală, vedeți în clipul de mai jos.

Pot să vă spun cu siguranță că merită privit.

NICIUN COMENTARIU