Inginerii din Belarus au construit un automobil electric pe baza unui vehicul chinezesc!

106

În cadrul unui evenimet special ce s-a desfăşurat în oraşul Minsk, a fost prezentat primul autovehicul electric belarus. Maşina este construită pe baza modelului chinez Geely SC7, o maşină destul de populară în Belarus şi Rusia.

A fost făcut public faptul că maşina va fi produsă la uzina „BelDji”, acolo unde compania Geely de ceva timp îşi asamblează propriile modele de serie. La fel deja se ştie că dispozitivul care va încărca bateria, urmează să fie produs de întreprinderea „Viteazi”, iar un ciclu de alimentare va dura 4-6 ore şi va oferi o autonomie de 100-150km.

Deasemenea EV-ul belorus, a fost testat de vice prim-ministrul Republicii Belarus, Vladimir Semaşco. Ploiticianul s-a arătat destul de entuziasmat şi a menţionat următoarele:

„Automobilul este destul de dinamic, accelerează bine. Demult folosesc o maşină cu cutie automată. Nu am observat o diferenţă ditre A8-ul pe care îl conduc şi această maşină electrică. Autonomia nu este mare însă totul se dezvoltă. Se vor dezvolta bateriile şi supercondensatorii pe care noi planificăm să ii producem de sine stătător”, a declarat Semaşco.

Tot la acest subiect s-a expus şi preşedintele ţării, Alexandr Lucaşenco, care, cu ceva timp în urmă spunea că cetăţenii trebuie să folosească energia electrică la maxim, luând în considerare faptul că a fost redeschisă centrala nucleară belarusă, care permite furnizarea energiei la un preţ mic.

Astfel făcând nişte calcule după tarifele curente, un ciclu de alimentare ar costa două-trei ruble belaruse, echivalentul a 0.8 – 1.30 euro.

NICIUN COMENTARIU