Iresponsabilitate maximă! Un șofer fără permis, prins beat conducând cu viteza de 110 km/h prin Chișinău!

433

Iresponsabilitatea nu are limite. Nici măcar pruncul său de 2 luni nu l-a putut determina să nu comită un șir de încălcări. După ce a fost stopat aseară de polițiștii de patrulare în timp ce conducea cu 110 km/h pe bd. Dacia din Chișinău.

În urma unui control s-a stabilit că bărbatul de 36 de ani, care conducea un Ford Transit a urcat la volanul mașinii fiind privat de dreptul de a conduce mijloace de transport și mai era și în stare de ebrietate avansată, gradul său de alcoolemie fiind de 0,76 mg/l. Acesta a adunat cele mai periculoase încălcări care pot provoca tragedii: viteza, alcoolul și faptul că nu are dreptul să conducă. Dar asta nu l-a oprit să-și ia soția și bebelușul și să pornească la drum.

Aflați la supravegherea circulației rutiere și a ordinii publice, polițiștii de patrulare au reușit să prevină un șir de evenimente rutiere negative. Evenimente, plătite de cele mai multe ori cu vieți omenești. În ultimele trei zile au fost depistate 1639 de încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere (RCR). În 986 de cazuri a fost depășită limita de viteză; peste 70 de persoane au fost înlăturate de la volanul unității de transport, fiind depistate în stare de ebrietate, 73 nu aveau centura de siguranță cuplată, iar 25 conduceau mașinile fără să aibă la ei permisul de conducere.

Ignorarea Regulamentului și a recomandărilor poliției a dus la producerea a 23 de accidente rutiere, în care 2 persoane au decedat și 24 au fost traumatizate. 11 accidente au avut loc pe teritoriul mun.Chișinău și 12- în restul localităților țării. Majoritatea au fost provocate sau gravitatea lor a fost amplificată de viteza excesivă. În 10 din cazuri au fost tamponați pietonii, conducătorii auto nereușind să reacționeze la timp din cauza vitezei. Tot din cauza excesului de kilometri la oră, 8 accidente s-au produs cu ciocnire între vehicule. Doi șoferi au pierdut controlul volanului și, respectiv, al mașinii în timp ce conduceau cu viteză mare, iar în consecință ambele unități de transport s-au inversat.

Inspectoratul Național de Patrulare INP declară că nu va tolera asemenea încălcări grave, care pun în pericol viețile participanților la trafic.

NICIUN COMENTARIU