Nemții au testat modelul Dacia Logan la mâna a doua și se grăbesc să atenționeze potențialii cumpărători. Acestia recomandă sa nu cumpăram niciodată un Logan second hand, ci să ne orientăm către alte mărci, în cazul în care bugetul nu ne permite achiziționarea unei mașini noi.

Jurnaliștii publicației Die Welt ne prezintă riscurile în cazul în care ne-am gândit să cumpărăm mașina produsă la Mioveni deja rulată și motivele pentru care nu ar trebui să o facem.

În primul rând, este vorba despre întreținerea acestui vehicul. Conform studiului, majoritatea dintre proprietarii de Logan se bazează pe natura robustă a mașinii și nu o întrețin corespunzător preferând să amâne chiar și cele mai elementare proceduri de mentenanță.

„ Logan-ul este o super-afacere doar atunci cand îl cumperi nou. Raportul arată rezultate dezastruoase pentru mașina produsă în România, din simplul motiv că proprietarilor nu le place să facă revizii sau să repare autoturismul. Puțini sunt cei care țin cu adevărat la mașina lor, iar acest lucru se răsfrânge asupra autovehiculului”, scriu jurnaliștii publicației germane Die Welt.

Dacă totuși v-ați decis să cumpărați un Logan la mâna a doua, germanii ne indică punctele slabe la care ar trebui să fim atenți. Elementele extrem de importante ce trebuie verificate sunt suspensia și direcția, care cu timpul se uzează, totodată ne spun și de punctul forte al brandului românesc, care este reprezentat de tabla bine tratată, astfel că Logan-ul rugenște foarte greu.

„Sistemul de evacuare este predispus la probleme, iar mulți proprietari au raportat că parbrizul se zgârâie foarte ușor”, au explicat jurnaliștii, care anunță că Logan nu este printre cele mai longevive modele, iar achiziționarea unui model rulat nu reprezintă o economie financiară, având în vedere faptul ca noii proprietari sunt nevoiti să investească sume mari în recondiționarea mașinii.

NICIUN COMENTARIU