Mercedes E55 AMG. După 15 ani de zile, mașina de vis poate deveni realitate! Costă puțin peste 7000 de euro

1654

Unii s-au plictisit deja de ele, dar pentru mulți pasionați ai mărcii, acest model este încă o legendă vie și ar face tot posibilul să îl poată avea.

În SUA, unde astfel de modele se întâlnesc foarte des, nu este deloc de mirare faptul că un E55 AMG poate fi cumpărat astăzi pentru suma de 8200 de dolari. Mai pe ”moldovenește”, cam vreo 7400 de euro sau 141.900 de lei. Problema cea mai mare însă, este interdicția de import în țară, fiind produs în 2004, astfel că visul tău ar putea rămâne în continuare un vis.

Doar dacă nu ești dispus să mai aștepți încă 15 ani, ca să poată fi considerată mașină de colecție, de epocă și atunci deja ai liber la vamă. Păcat că peste 15 ani, V8-ul de 5.4 litri, supraalimentat și care dezvoltă 476 PS și 700 Nm de cuplu motor, va fi printre puținele ”viețuitoare” pe patru roți, care încă se mai târâie pe pământ sau consumă benzină.

S-ar putea ca multe mașini în 15 ani, să învețe să zboare deja, iar EV-urile vor fi atât de populare încât ai putea speria lumea cu un dinozaur ca E55 AMG, care respiră monstruos pe țevile de evacuare duble.

Vei putea savura din V8-ul de 5.4 litri, alimentat de un compresor mecanic, ce dezvoltă în jur de 469 de cai putere și 700 Nm de cuplu motor, însă tot pe atunci s-ar putea ca în jurul tău să se audă doar motoarele electrice.

Ce faci? Îl pui pe Bulgaria? Sau mai stai la gânduri?

NICIUN COMENTARIU