Mergi in Bukovel? Grijă mare! Unii turiști au fost furați în drum!

18541

Pe timp de iarnă, mulți aleg să meargă la munte, iar cea mai bună destinație preț-calitate, la moment, pentru moldoveni, o reprezintă Bukovel. Însă aveți mare grijă dacă mergeți în această locație, ați putea fi jefuiți de bani chiar de către oamenii legii!

Este cazul unui clujean, care revenea de la schi din Ucraina și a trebuit să plătească mită de sute de euro pentru a scăpa de o cursă diabolică întinsă de polițiști, la un punct de control de pe drumul spre stațiunea de schi, în localitatea Lazeșciîna.

Se pare că pradă schemei au căzut și alți turiști români, care au fost pur și simplu ”jefuiți” de grănicerii de la primul punct de control dupa Bukovel înspre vama Sighet cu România.

Am plecat la ski in 02.01.2019 spre Bukovel, am ajuns cu bine, insa la intoarcere eu si prietenul meu, sambata 05.01.2019 in jurul orelor 11:00-12:00, am fost opriti la primul punct de control dupa Bukovel inspre vama Sighet cu Romania. Acolo ne-au cerut actele, le-am dat si apoi soferul a fost dus inauntru, o casuta mica, acolo erau vreo 4 insi in uniforme, i-au pus fiola pentru a verifica daca a consumat alcool. I-a iesit ca a consumat alcool, desi nu era adevarat, soferul s-a speriat, le-a zis ca nu avea cum sa iasa rezultatul asta pentru ca el consumase o bere, cu o seara inainte, la cina. Atat le-a trebuit sa auda, ca au început sa zica ca 48h nu trebuia sa bea nici o picatura si a urmat circul. Au spus ca amenda va fi de 22000 uha, ca e toleranta 0 la alcool si chiar si platita amenda ii vor retine actele 3 ani, daca vrea sa plece linistit i-a cerut 700 euro. Asa ca soferul a revenit dupa portofel, a dat 500 euro si 1000 de lei sa ii dea actele sa ajungem in tara. Eu stand in masina, am observat cum opreau masini de RO, nu opreau nici o masina de Ucraina. Reveniti in tara, am aflat ca este o practica des intalnita, chiar dupa noi, duminica a platit un domn 2800 lei, conform relatarii unui turist. Ce se intampla cu turistii romani? Nu sunt doriti si sunt jefuiti? Va rog anuntati populatia despre aceste practici, se pare ca prin furt acesti oameni devin bogati. Noua ne-au luat toti banii, pur si simplu, nici bani pt combustibil nu ne-au lasat. Exact 50 lei i-au lasat in portofel, nu stiu cat inseamna in uha dar e extrem de putin”, a relatat Sabina, martora acestui incident, penru jurnaliștii publicației stiridecluj.ro

Astfel, dacă călătorești spre Bukovel fii atent și ai grijă de următoarele lucruri:

1. Farurile aprinse 

2. Centura 

3. Viteza TREBUIE să fie una regulamentară. 

4. Oprește la indicatorul de STOP( dintre cele două locații pe traseul Sighet – Bukovel ) 

5. În cazul în care ai baut (chiar și o bere) cu o seara în urmă atunci nu te urca la volan. 

6. În cazul în care ți se pune fiola și tu consideri că rezultatul de la tester nu este adevărat atunci CERE SĂ MERGI LA SPITAL PENTRU RECOLTARE DE SÂNGE (în acel moment, există o probabilitate de 99% că te vor lăsa în pace ) 

7. NU ACCEPTA SĂ DAI MITĂ 

8. NU ȚI SE POATE LUA CARNETUL LA CELE DOUĂ PUNCTE DE TRECERE (acele persoane sunt grăniceri nu polițiști).

Telefonul de urgență: +380 68 2140918 – Exclusiv pentru cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar). Atenție, la acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare, ci numai situații extraordinare.

P.S.

Unul din redactorii echipei AutoExpert mergând recent în vacanță în Bukovel, la fel a fost oprit la acest punct de control, dar spunându-le grănicerilor că vine de la Chișinău și are pașaport moldovenesc, oamenii legii nu au fost interesați în a controla actele sau automobilul, ci l-au lăsat să-și continue drumul. În această ordine de idei, dacă mergeți la odihnă la Bukovel cu un pașaport românesc, fiți atenți și precauți!

NICIUN COMENTARIU