Ne grăbim spre sfârșit? În 7 zile, 6 persoane decedate în 54 de accidente!

314

În România, în ultimile 5 zile înainte de sărbători, au avut loc zeci de accidente în care și-au pierdut viața prea mulți oameni! Autoritățile române se arată îngrijorate de statistică, însă cum stau lucrurile la noi în țară?

Treizeci și patru persoane au decedat pe șoselele naționale ale României în numai 5 zile! Este un număr îngrijorător de mare, pentru o țară cu drumuri bune (mai bune decât ale noastre) și cu 20.000.000 de cetățeni (conform recensământului în 2011).

Dar cum stau lucrurile la noi în țară? E mai bine sau mai rău? Contactată telefonic, Diana Fetco, Șef SRP al INP a declarat pentru AutoExpert.md că în ultimile 7 zile, în țară au avut loc 54 de accidente rutiere, în urma cărora, 6 persoane au decedat iar alte 65 s-au ales cu diferite traumatizme.

Trebuie să precizăm că acesta nu reflectă numărul total de accidente ci doar cele cu victime, numărul total fiind mai mare, dar pentru că în rezultat au fost doar daune materiale, am decis să le excludem din listă.

Doar în capitală au avut loc 23 de accidente, cu o persoană decedată și 29 de persoane traumatizate.

La fel ca de fiecare dată, viteza, alcoolul și nerespectarea regulamentului circulației rutiere sunt principalii factori care au dus la asemenea evenimente.

Pe parcursul anului 2019 (11 luni până la sfărșit de noiembrie), au fost înregistrate 2307 accidente, cu 232 decedați și alte 2702 traumatizați.

Deci ne grăbim, dar unde și cât timp?

NICIUN COMENTARIU