Specialiştii din cadrul Agentiei de Inspectie Tehnică din Germania, TUV, au elaborat o listă a celor mai fiabile şi cele mai stricăcioase automobile cu vârsta cuprinsă între 2 şi 11 ani. Mai jos vedeţi şi care sunt acestea!

Topul se bazează pe rezultatul a peste 10 milioane de expertize tehnice, efectuate la circa 225 de modele de maşini, din ultimul an. Odată publicat, acest clasament nu explică însă de ce a fost ales anume un automobil sau altul. Astfel redacţia Autoexpert, aşteaptă comentariile şi opiniile dumneavoastră, pentru a ne spune dacă sunteţi deacord cu felul cum au fost repartizate modelele de mai jos.

În categoria celor mai nefiabile automobile cu vârsta de 2-3 ani, se clasează Kia Sportage.

Cel mai fiabil vehicul, cumpărat acum 2-3 ani, fiind Mercedes-Benz SLK.

Dacă aţi hotărât să achiziţionaţi un automobil cu o vechime de 4-5 ani, autorii rating-ului vă informează că în timpul expertizelor tehnice, cel mai prost s-a manifestat Peugeot 206.

Printre automobilele cu vârsta de 4-5 ani, specialiştii TUV recomandă drept o maşină de încredere Mercedes B-Class, în caroseria W242/W246.

Cel mai nefiabil model cu vârsta de 6-7 ani a fost numit Chevrolet Aveo.

Iar cel mai fiabil automobil în această categorie de vârstă este Porsche 911.

Următorul participant al clasamentului este Chevrolet Matiz, care primeşte titlul de cel mai stricăcios automobil cu vârsta de 8-9 ani.

Ford KA, este un hatchback compact cu două uşi, dar care conform specialiştilor germani la fel nu merită a fi achiziţionat. Acesta primeşte titlul de cel mai nefiabil automobil de 10-11 ani.

Porche 911 apare pentru a doua oară în acest top, de această dată coupe-ul sport este numit cel mai fiabil în două categorii de vârstă. Aşadar Porsche 911 în caroseria 997, este recomandat pentru procurare dacă căutaţi un automobil cu vechimea de 8-9 şi 10-11 ani.

NICIUN COMENTARIU