Unele modele de epocă își trăiesc viața în garajurile colecționarilor și rar văd lumina zilei. Deși aceste exemplare sunt impresionante, adevăratele vehicule care merită respect și au o valoare, duc cu ele în spate și o poveste care te lasă cu gura căscată!

Din același motiv, acest Mercedes-Benz 220 SEb „Fintail” produs în anul 1963, care arată a fi intr-o condiție excelentă, te lasă cu gura căscată, mai ales după ce afli câti km are la bord.

Acum când este în proprietatea studioului Motorcar, acest Mercedes-Benz clasic arată un parcurs de aproape 80.000 de km! Destul de pușin, nu-i așa? Ei bine, adevărul este că mașina a dat kilometrajul peste cap de câteva ori și a ajuns la aproximativ 720.000 de km, adică aproape distanța până la luna și înapoi!

Plus la asta, deși pare greu de crezut, acest 220 SEb a parcurs toată această distanță fiind șofat de un singur proprietar! Cetățeanul în cauză și-a condus cu dragoste mașina de nouă, începând cu anul 1963, până la moarte, în 2017, adică nu mai puțin de 54 de ani!

Modelul, extrem de bine întreținut, a umplut fișa originală de service, așa că proprietarul a mai completat una și apoi încă una, acte din care aflăm că motorul a fost reparat capital.

Da, propulsorul de 2.2 litri volum a fost reconstruit de două ori în viața sa, cel mai recent acum aproximativ 80.000 de km. În descrierea mașinii se menționează că, „în ciuda kilometrilor, vehiculul nu este deloc obosit”, în timp ce există o groază de modele cu mai puțini km la bord care arată și se mișcă mult mai rău.

Caroseria de culoare neagra este intr-o conditie excelentă, mai ales deoarece și-a trăit viața într-un climat uscat, iar interiorul din piele roșie este la fel de impresionant și păstrat.

Cabina a fost recent retapițată la un preț exorbitant, așa că mașina este completă și merită să fie păstrată în condiții la fel de bune. Singurele modificări față de specificațiile din fabrică sunt cele legate de sistemul de aer condiționat și radiocasetofonul stereo.

Acum, această versiune Mercedes-Benz 220 SEb „Fintail” din 1963 este vândută, la un preț de 24.900 de dolari! Luând în calcul felul cum arată și povestea din spatele ei, părerea noastra este că își merită fiecare banuț, ba chiar prețul este unul destul de ieftin pentru un astfel de exemplar.

NICIUN COMENTARIU