Deşi imaginile video sunt obţinute de la camerele video de supraveghere din statul Florida, SUA, totuşi când vine vorba de accidente rutiere acestea nu pot fi clasificate după „naţionalitate” sau locul de desfăşurare. Toate sunt periculoase şi deseori soldate cu victime!

Florida este oraşul cu 230 de zile însorite pe an şi cel mai relaxant stat din SUA, cel puţin atâta timp cât respecţi toate legile şi indicaţiile. Una dintre acestea ar fi să nu traversezi intersecţiile la semnalul roşu al semaforului, abatare pentru care va trebui să plăteşti 125 de dolari în calitate de amendă şi primeşti alte trei puncte „bonus” în permisul de conducere.

Însă mai scump decât amenda, te pot costa urmările unui accident rutier provocat de tine ca rezultat al neatenţiei sau ignorând intenţionat culoarea roşie a semaforului. Ceea ce puteţi vedea şi în imaginile video de mai jos. Partea proastă este că nu va avea de suferit doar maşina şi şoferul care încalcă regulamentul, dar şi ceilalţi participanţi la trafic care practic nu sunt vinovaţi cu nimic.

Iar dacă obişnuieşti la rândul tău să traversezi intersecţiile în mare grabă, la roşu, sau cu „un pic de galben” cu trecere în roşu, rişti să te pomeneşti într-o situaţie similară sau chiar şi mai rău!

NICIUN COMENTARIU