Pasionat de DRIFT? Vezi aici o mașină pentru începători

509

Cel mai accesibil sport auto, cel mai fun și mai distractiv, DRIFT-ul a cucerit mulți pasionați de automobile. În Moldova este mai puțin popular, dar asta nu înseamnă că lipsește totalmente din cultura auto locală.

Există un cerc restrâns de amatori de derapaje controlate, care își dau frecvent întâlnire în locuri retrase, pe o suprafață mare de asfalt, unde se adună pentru a mai exersa în această competiție cu ei înșiși, pentru a savura din motoarele turate și anvelopele făcute scrum. „Biletul” la show nu costă scump, însă intrarea în această lume ar putea fi ceva mai costisitoare.

Să zicem cam vreo 3200 de euro ți-ar trebui pentru a putea face parte din echipa celor ce fac spectacol. La acest preț se vinde practic cel mai popular automobil de drift din Europa, BMW Seria 3 în caroseria E36. Doar că mașina de mai jos, nu este complet stoc, ci deja cu primile modificări necesare pentru a te încadra cel puțin într-un 8 spectaculos (figură de drift).

Specklistul sună cam așa:
Motor M50B25, Non Vanos – cel mai rezistent motor vechi-nou de la BMW, capabil de 192 de cai și care pe deasupra este și cel mai puțin pretențios. Toate proiectele turbo pe BMW încep cu acest motor.

Radiator TDS – adică de la mașini diesel, mai mare, mai permisiv, asigură o răcire mai bună.
Ventilator electric E46, la fel pentru o răcire mai bună.
Vas expansiune M3 – separat de radiator.
Cutie ZF cu timoneria modificata (short-shifter), cardan mare de TDS,
planetare de TDS, diferențial în carcasă mare, sudat și cu un raport de 4.45.

Nu mergi în drift fără o suspensie bună, însă este și asta prezentă, XS Power, reglabilă pe înălțime, duritate, camber, sau cursa amortizorului.

Fuzetele sunt împrumutate de pe E46 la fel ca și brațele, asta pentru a putea obține un unghi de virare mai mare. Bucșele de poliuretan și kitul de corecție unghi Akerman sunt incluse în listă. Adițional, sunt instalate brațe reglabile pe spate, bare de rigidizare, frână de mână hidraulică și multe altele.

Deci nu vă mai plictisesc cu lista. Vă zic doar că sunt oferite și opt roți, pentru a avea cu ce să exersați!

Dacă ați ajuns până aici, s-ar putea să doriți să contactați proprietarul pentru mai multe detalii. Îi spune Alex, 069282988.

NICIUN COMENTARIU