Poliția britanică din Londra anunță startul unui proiect-pilot inedit care prevede utilizarea dronelor pentru identificarea rapidă a șoferilor care încalcă regulile de circulație.

Dronele vor fi echipate cu sisteme capabile să filmeze inclusiv pe timp de noapte și vor monitoriza șoferii de la altitudine pentru a nu fi observate.

În momentul în care operatorii vor identifica șoferi care încalcă legea, dronele vor coborî la o altitudine de la care să poată fi observate de șoferi, cu scopul principal de a intimida șoferii. În plus, operatorii vor anunța polițiștii, care vor intercepta șoferii care încalcă regulile.

Autoritățile locale admit însă că dronele vor fi utilizate doar pentru șoferii agresivi, care depășesc cu mult limitele de viteze sau conduc haotic, și șoferii care participă la curse ilegale de mașini. 

„Ne concentrăm pe șoferii periculoși care participă la curse ilegale și pe șoferii care riscă viața altor persoane”, explică oficialii poliției londoneze.

În faza inițială a proiectului, dronele vor fi utilizate în perioada 22-25 iulie pe șoseaua A10 din Londra, pe care s-au înregistrat 8 decese în urma unor accidente rutiere în ultimii doi ani.

NICIUN COMENTARIU