Porsche 911 capabil de wheelie? Din astea nu vezi prea des (VIDEO)

493

Drag Racingul în SUA este sportul cu care americanii se nasc și trăiesc generații întregi. Este atât de familiar încât puține te mai pot uimi. Însă nu și un Porsche 911 care își ridică nasul de la pământ la prima accelerație.

Bine nu este un 911 ordinar. Pe lângă faptul că e versiunea Turbo S, acesta mai este și preparat. Proprietarul și-a dorit ”ceva mai mult”, astfel că a cutreierat prin multe ateliere până ca să îi fie satisfăcută pofta de cai putere.

Motorul a fost complet refăcut complet, cu interne noi, care pe lângă faptul că sunt forjate l-au ajutat să crească și volumul motor cu 200 cmc, iar cutia de viteze a suferit la rându-i modificări pentru a putea face față creșterii de putere.

Cât a scos? A plecat de la fabrică cu 560 CP iar acum are peste 1000, în funcție de setup și de combustibil. Cum greutatea maximă este pusă pe roțile spate iar transferul de putere este aproape instant, nu e de mirare că 911-le și-a ridicat botul atât de sus.

Și chiar dacă a trebuit să lase acceleratorul pentru a o pune înapoi pe pământ, în acea cursă a reușit să parcurgă sfertul de milă în 9.27 secunde! Un timp excepțional pe care l-a bătut ulterior cu 0.5 secunde.

NICIUN COMENTARIU